Wat een beleving!
Dit weekend ben ik naar Cape Coast geweest. Vrijdag hebben we elkaar ontmoet in Swedru en hebben we gezellig wat gedronken bij een cafe voor vrijwilligers :D. daarna zijn we een trotro gaan zoeken om naar Cape Coast te gaan maar dat is ook nog een ramp zeg.. pfoee. 1.70 voor een rit. Is te doen haha. We kwamen 'laat' (8 uur) in de avond aan en er rende meteen 10 zwarte op ons af! Best wel eng eigenlijk. Er kwam een taximannetje naar ons toe en we zijn met z'n zessen in 1 taxi gesprongen. 4 hotels afgezocht en de 5de was raak. 17 cedi per nacht haha maar het was ook niet zo bijzonder. Water stond op de gang gat in het bed jammer oh. We waren blij dat we een bed hadden. De taxichaffeur stond de volgende morgen op ons te wachten om ons een hele dag overal naartoe te brengen. Eerst ontbeten en toen naar Kakum National Park geweest. Hele grote en lange bruggen over een hoogte van ongeveer 200 meter. leuke ervaring! Daarna zijn we naar een monkeyresort geweest. Een heel leuk en gek stel! Apen, slangen en schildpadden! Paar foto's genomen en lekkere gehaktballen met mayonaise.. mmm! daar was ik wel even aan toe! Daarna zijn we naar Hans Cottage geweest waar we 2 uur lang op ons eten hebben moeten wachten! Als tijdverdrijf een paar krokodillen gespot en de wc. Toen begon het ziek zijn eigenlijk! M'n maag kon het allemaal even niet meer aan. Om ongeveer 4 uur waren we terug bij ons hotel en de taxichaffeur heeft heel de dag op ons gewacht. kosten 8 euro p.p. haha moeite waard! 's avonds heb ik niet gegeten omdat ik ook koorts, hoofdpijn en duizelig werd. Vroeg naar bed gegaan en hopen dat het de volgende morgen over was. niet dus :(. Ik ben samen met Marvin en Anouschka (thanks) naar het ziekenhuis in Cape Coast gegaan. 4 uur lang wachten (slapen zitten slapen zitten) en we waren eindelijk bij de dokter. Hij vroeg: 'wat heb je' ik: 'koorts, duizelig diarree en hoofdpijn' Hij: 'malaria en nu over voetbal' daar had ik dan 4 uur lang op gewacht! Als het de volgende dag niet over was moest ik weer naar het ziekenhuis. Ja niet dus he! De volgende morgen ben ik naar Tina geweest in Accra. Samen naar een goed ziekenhuis geweest (beetje nederlandsachtig). Tina ging weer terug en ik bleef met Emanuelson (organisatiehulp o.i.d.) achter. Super aardig heel behulpzaam! Hij helpt me hier wel goed doorheen! Topgozer! Bloedprikken en een serieusgesprek met de dokter. Hijheeft een betrouwbaar resultaat gegeven. Malaria en teveel witte bloedcellen in m'n bloed. 84 pillen in 3 dagen slikken en het moet over zijn! Gisteren nog even op internet geweest om met thuis te skypen want dat had ik eventjes nodig! Vandaag weer bijkomen en hopen dat ik snel beter ben! Dit weekend ga ik misschien naar Mole National Park en daar heb ik zin in!!! Ik spreek jullie snel weer hopelijk! Leuk dat zoveel mensen de foto's hebben bekeken!
x
Fijn dat je het zelf allemaal zo goed op weet te lossen. Het is niet niets 17 jaar en dan met malaria in een vreemd land zijn. Ziek goed uit voordat je weer verder gaat. Geniet toch van het land en probeer zoveel mogelijk te betekenen in het weeshuis.
Dikke pakkerd
xxxxx
Zo jasper, je hebt ons wel even laten schrikken zeg!!!!!!
Ik hoorde van mama dat het al wat beter met je gaat. Dat mag ook wel met zoveel pillen op. Hopelijk bej je gauw opgeknapt en kun je gaan werken.
heel veel liefs en sterkte van oom Jan, Amy en Sofia en natuurlijk dikke kus van OMA
Hee Japs!
Oeps, ik had naar je mobiel gewhatsapped, nogal naïef om te denken dat je die mee had:$
Super zeg dat je een blog bij houdt;) Ga ik zeker volgen,, Schrok me dood met die malaria:o Snel beter worden!
Fijn om te zien dat je het daar naar je zin hebt:)
Kus Joos
Beterschap jongen, hopelijk kan je snel weer genieten van de kleintjes en je held!
sterkte jasper!
Wordt snel beter Jasper zodat je weer kan genieten van de kids. Echt super dat je dit doet en durft zo ver van huis. x Monique (de buuf)
Hoi Knul,
Wat een verhaal van je zeg. Ik hoop dat je snel 100 % bent en kan genieten van Ghana.
Wat een geweldige foto's, ik ben jaloers op je dat je dat allemaal mag beleven. Ik kijk al uit naar de volgende serie.
hey jasper nog veel plezier in ghana en beterschap.
Hee Jasper,
Wat vervelend dat je ziek werd, veel beterschap hoor!!!
Wat een prachtige foto's heb je gemaakt, vooral die met Kofi....Ik vond hem heel ontroerend!!
Veel succes en plezier verder, ben benieuwd naar de volgende update.
Zet 'm op, word snel beter. Je bent een sterke kerel dus komt goed. We vinden het allemaal geweldig wat je doet. Lewa kijkt heel graag naar je foto's, net als ik.
He Jasper, wat een verhaal. net in afrika en nu al ziek
hopen dat die 100'e pillen je er snel overheen helpt!
Ik blijf je verhalen volgen,
Gr Sjoerd